Trainingen & Opleidingen

Excellente dienstverlening komt van binnenuit. Verbinding met de klant, daar draait het om. De mate waarin uw medewerkers verbinding kunnen maken, bepaalt het succes van de klantbeleving. Goed klantcontact is vakmanschap!

Trainingen in communicatie: de verbindende factor Om uw medewerkers, teamleiders of managers (verder) te ontwikkelen hebben wij een ruim assortiment aan trainingen. Deze trainingen geven wij niet zomaar. Wij gaan altijd met u in gesprek. Zodat u een programma krijg dat precies aansluit bij uw wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat het geen zin heeft mensen te vertellen hoe het moet. Daarom laten we onze deelnemers ervaren hoe het ook kan. We maken gebruik van voorbeelden uit hun werkpraktijk zodat de training 100% aansluit bij hun dagelijks werk. Dit maakt onze trainingen duurzaam.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geen zin heeft mensen te vertellen hoe het moet.

Onze trainers hebben ruime ervaring in klantcontactomgevingen, zowel binnen als buiten de overheid. Zij kunnen de vertaalslag maken naar de werkcontext van uw medewerkers. Zo leveren we een optimale bijdrage leveren aan hun ontwikkelproces.

Hoe helpen wij mee aan uw ontwikkeling? Wij hebben een duidelijke visie op het ontwikkelen van mensen. Het ‘Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening©’ maakt dat inzichtelijk.

Vaardigheden, vakkennis, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken zorgen voor de goede verbinding.

Mensen die goed zijn in hun werk hebben het op vier gebieden goed voor elkaar:

  • Ze hebben zich vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor hun vak, zoals vragen stellen, leiding geven of e-mails schrijven.
  • Ook hebben zij de nodige vakkennis over de producten en diensten die hun organisatie levert.
  • Persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat iemand zichzelf goed leert kennen en daarmee de ander goed kan inschatten en bedienen.
  • Samenwerken is cruciaal tegenwoordig. Alleen met behulp van anderen kun je snel en efficiënt voor elkaar krijgen waar de klant om vraagt.

Deze vier ontwikkelgebieden samen zorgen ervoor dat je als medewerker de goede verbinding kan maken. Met jezelf, met je collega en met de klant. Dat is het geheim van goede dienstverlening. Uw mensen kunnen naast training ook coaching krijgen. Soms is begeleiding van het hele team van belang, soms gaat het om persoonlijke coaching. Coaching on the job geeft gerichte feedback in praktijksituaties. Dat zorgt ervoor dat medewerkers nieuwe vaardigheden en competenties echt onder de knie krijgen. Welke competenties zouden uw medewerkers moeten ontwikkelen? Misschien heeft u al een idee op welk van de vier gebieden de focus in uw organisatie mag liggen? Een compleet overzicht leest u in ons trainingsboek ‘Duurzame trainingen in dienstverlening’. Daarin ziet u ook welke trainingen en opleidingen wij zoal aanbieden. U kunt ons trainingsboek gratis downloaden. Of bel ons, dan sturen we u met plezier een papieren exemplaar toe.

Kwaliteit van onze opleidingen

Bij PubliContact houden wij van tevreden klanten. Daar doen we elke dag ons uiterste best voor. Als NRTO lid onderschrijven wij de gedragscode van de NRTO.

Meer weten over die gedragscode? Download hier de NRTO Gedragscode beroep en bedrijf .

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden met betrekking tot opleidingen vindt u hier: Algemene voorwaarden opleidingen en trainingen PubliContact bv. Deze zijn in lijn met de algemene voorwaarden opgesteld door de NTRO die u hier kunt downloaden: de Algemene Voorwaarden Beroep en Bedrijf voor Training en Opleiding

Niet tevreden of een klacht?

Mocht u onverhoopt ontevreden zijn over onze dienstverlening, dan vinden wij dat  heel vervelend, maar dan horen we dat toch graag van u zodat we er iets aan kunnen doen. U kunt u dat schriftelijk aan ons laten weten via de contactgegevens boven in beeld. Hier vindt u onze volledige klachtenprocedure:  PubliContact Klachtenprocedure trainingen en opleidingen .

Trainingsboek

TrainingsboekjeLosEen compleet overzicht van de trainingen leest u in ons trainingsboek ‘Duurzame trainingen in dienstverlening’. Daarin ziet u ook welke trainingen en opleidingen wij zoal aanbieden. U kunt ons trainingsboek hier gratis aanvragen. Of bel ons, dan sturen we u met plezier een papieren exemplaar toe.

Trainingsboek aanvragen

In de praktijk

Compleet trainingspakket KCC Sociaal Domein
PubliContact bied KCC’s alles wat nodig is voor succesvolle gesprekken over het sociaal domein in het KCC.

Graag laten we daarover een tevreden klant aan het woord:
Op een regenachtige zaterdag in maart, gingen Trijnie en  Coen ons voor in de training ‘zoeken en vinden in het sociaal domein’. Daarvoor werden de medewerkers deelgenoot van de E-learning. Beiden zijn goed bevallen. Waarom?

De E-learning omdat het op maat was. Weliswaar is op Internet veel informatie te vinden over het Sociaal Domein maar dit van PubliContact is geschreven specifiek voor KCC-medewerkers. Dat bleek uit de tekst en de cases die erin waren verwerkt. De medewerkers hebben zelfs om een herhaald aanbod gevraagd van de training.

De training ‘zoeken en  vinden’ omdat de medewerkers van de tweede lijn van het KCC steeds meer hun of haar eigen weg gaan in het zoeken naar het juiste antwoord om de klantvraag goed te kunnen beantwoorden. Er is niet meer één bron, er zijn er verschillende. Zoals nu  bijvoorbeeld met al die informatie over de PGB. Goed doorvragen, de klantvraag als het ware in passende zoektermen kunnen ontleden, is een kunst waar Trijnie en Coen ons bewust van hebben gemaakt en in zijn voorgegaan. Praktisch en soepel aansluitend op de behoefte van de groep.

Een regenachtige zaterdag kreeg een goede invulling.

Jan-Willem de Vreeze
Teamleider KCC Gemeente Achtkarspelen

 

Trainingsprogramma ‘Klantgericht dienstverlenen voor Servicedesk Defensie’
Hoe train je een groep van 60 professionals in gespreksvaardigheden? Bijvoorbeeld zo:

60 medewerkers van Servicedesk Defensie doorliepen in 2013 het 5-daagse trainingsprogramma ‘Klantgericht dienstverlenen’. Op het programma stonden trainingen als: ‘Gespreksvaardigheden’, ‘In verbinding met de klant’ en ‘Omgaan met lastige gesprekken’. Het opleidingstraject is afgesloten met coaching on the job voor elke medewerker. Dat helpt om de vaardigheden in de werkpraktijk te borgen.

Wat vonden deelnemers ervan:
“Positieve sfeer, geen platte training.”
“Rollenspellen waren voor mij het waardevolst.”
“Ik had niet verwacht zoveel te leren.”

 

Training ‘Schrijven van begrijpelijke e-mails voor het KCC van de gemeente Westland’

Krijgt u wel eens per e-mail antwoord van de gemeente? Is die e-mail begrijpelijk? Vaak is daarin nog veel te verbeteren.

De medewerkers van Post en het KCC in gemeente Westland volgden onze driedaagse training om begrijpelijker e-mails te leren schrijven. De resultaten van dit traject? Medewerkers kunnen een klantvriendelijk en begrijpelijk antwoord schrijven op e-mails van burgers. Bovendien hebben de deelnemers meer vertrouwen en plezier gekregen in het schrijven.

Hoe hebben we dit bereikt? Deelnemers krijgen in de training veel concrete tips en praktische oefeningen. De oefeningen zijn gebaseerd op de eigen werkpraktijk. De medewerkers krijgen bovendien opdrachten mee tussen de trainingsdagen door. Daarop krijgen zij concrete en persoonlijke feedback. Dat alles heeft geholpen om de burgers van de gemeente Westland nog beter van dienst te zijn, ook in e-mails.

Wat vonden deelnemers ervan:
“Ik heb heel veel verschillende soorten trainingen gehad, maar dit was fijn en nuttig!”
“Ik heb veel van haar geleerd en zij gaf me veel zelfvertrouwen. Bedankt!”

 

Trainingsprogramma voor een Gastvrije Hanzestad
U doet het al heel goed. En dan? Hou houdt u uw mensen gemotiveerd? En hoe kan het nog beter?

De Frontoffice van de gemeente Deventer kwam als beste uit de landelijke Benchmark Publiekszaken. Een felicitatie waard! Alle medewerkers zijn heel bewust bezig om de klant een welkom gevoel te geven bij deze Gastvrije Hanzestad. Gemeente Deventer wilde graag verdieping op het gebied van dienstverlening en klantcontact.

Voor de 60 medewerkers van Publiekszaken, Receptie en Telefonie en Post heeft PubliContact daarom een uniek programma ontwikkeld. De medewerkers waren namelijk te gast in De Grote Onvergetelijke Gastheerschap Show. Zij mochten ervaren dat zij stuk voor stuk speciaal zijn en gewaardeerd worden. In de daaropvolgende workshop gingen de medewerkers op onderzoek uit. Ze zochten én vonden kansen voor een nog betere dienstverlening. De medewerkers en hun leidinggevenden hebben het programma met veel enthousiasme beleefd. Ze vonden het nuttig en kregen nieuwe inzichten.

 Wat vonden deelnemers ervan:
“Jullie inspireren mensen!”
“Ik vond het waardevol om te merken dat we met z’n allen veel motivatie hebben om zaken te verbeteren.”
“Het was zeer leerzaam en fijn om te merken dat we allemaal hetzelfde doel hebben.”