Leernetwerken

Als manager binnen de overheid heb je het grote voordeel dat je ongelimiteerd de kunst kunt afkijken bij je collega’s van andere organisaties. Samen kennis en ervaring uitwisselen om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Geen nieuwe wielen uitvinden als dat niet nodig is. Welkom in het LeerNetwerk!

LeerNetwerk Dienstverlening: geen nieuwe wielen uitvinden!
Doel van het LeerNetwerk is kennis delen en ervaringen uitwisselen tussen verantwoordelijken voor dienstverlening en klantcontact.

Het is een formule die werkt: jaarlijks faciliteren wij vier bijeenkomsten van een halve dag waarin we met elkaar de diepte in gaan op één thema of onderwerp dat speelt in ons vakgebied. Dat kan gaan over trends en ontwikkelingen zoals het terugbrengen van de menselijke maat in overheidsdienstverlening, kanalenstrategie, de impact van digitalisering & social media of specifieke thema’s zoals de invloed van de omgevingswet, dienstverlening aan bedrijven of het motiveren en betrekken van medewerkers bij het verbeteren van de dienstverlening. Ter voorbereiding op elke bijeenkomst ontvangt u materiaal om te lezen of een podcast om te beluisteren. Van elke sessie wordt een inhoudelijk verslag gemaakt in de vorm van een factsheet die geschikt is voor gebruik binnen de eigen organisatie. Ons uitgangspunt is dat de groep met elkaar het thema bepaalt, zodat het altijd aansluit bij uw actualiteit. De groepen zijn niet groter dan 12 personen, zodat er voldoende ruimte is voor dialoog en interactie. De moderatie is in handen van twee ervaren specialisten die zorgen voor een stevige inhoudelijke inleiding, de context en het uitdiepen van een case met een van de deelnemers.

Wat levert het u op?
Van deelnemers krijgen wij terug dat onze LeerNetwerken herkenning en inspiratie opleveren. We gaan gericht aan de slag met thema’s en onderwerpen waar het echt om gaat in het werkveld. U krijgt meer inzicht en verdieping en toegang tot de know-how van specialisten en ervaringsdeskundigen. Daarnaast verrijkt u uw netwerk door met en van elkaar te leren. U gaat naar huis met concrete feedback en ideeën op de casus die u inbrengt; in de praktijk merken dat deelnemers ter inspiratie elkaar tussen de bijeenkomsten door elkaar ook opzoeken. Tenslotte krijgen wij terug van deelnemers dat dit leernetwerk ook een bijdrage levert aan ieders persoonlijke ontwikkeling. 

Voor wie is het LeerNetwerk bedoeld?
Onze leernetwerken bestaan uit deelnemers die verantwoordelijk zijn voor klantcontact en dienstverlening binnen overheidsorganisaties. Wij bieden een leernetwerk voor gemeenten en een leernetwerk voor landelijke overheidsorganisaties.

Stapt u in?
U bent van harte welkom om het voorbeeld te volgen van meer dan 100 deelnemers en deel te nemen aan dit LeerNetwerk. De investering bedraagt per cyclus van vier bijeenkomsten € 995,00. excl. btw. Kunt u een keer niet, laat u dan kosteloos vervangen door een collega. In overleg is het ook altijd mogelijk een collega mee te nemen, mocht het onderwerp hiertoe aanleiding geven.

Huidige LeerNetwerken

LeerNetwerken dienstverlening Gemeenten
Sinds 2011 ontmoeten leidinggevenden verantwoordelijk voor het KCC en dienstverlening en adviseurs/projectleiders dienstverlening bij gemeenten uit verschillende regio’s in Nederland elkaar in een LeerNetwerk.

Momenteel zijn de LeerNetwerken actief in de regio’s:

  • Midden/West Nederland
  • Oost Nederland
  • Noord Nederland

In het najaar van 2023 starten wij een LeerNetwerk op voor gemeenten in Zuid-Nederland.

Deelname is per cyclus en deze bestaat uit vier bijeenkomsten die wij spreiden over een periode van 12 maanden.

LeerNetwerken dienstverlening centrale overheid
Sinds 2009 begeleiden wij een LeerNetwerk voor managers voor dienstverlening en klantcontact die werkzaam zijn bij een landelijke overheidsorganisatie. Deelnemende organisaties zijn (of waren) de IND, CIBG, Rijkswaterstaat, RVO, Belastingdienst, RDW, RIVM en Kadaster. 

Deelname is per cyclus en deze bestaat uit vier bijeenkomsten die wij spreiden over een periode van 12 maanden.

Meer weten of deelnemen?
De bijeenkomsten vinden fysiek plaats. De data en locatie van de  bijeenkomsten worden vastgesteld in overleg met de groep.

Bel of mail Andre Beniers voor meer informatie op
06 29 596 893 of a.beniers@publicontact.nl

PubliContact werkt onder andere voor:

Bezoekadres
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag

Postadres
Postbus 13377
2501EJ Den Haag

PubliContact is NRTO gecertificeerd

Gemaakt met  door Schot