Teamleider KCC bij de overheid: een schaap met vijf poten?

teamleider-kcc2

Als teamleider KCC bij de overheid wordt er veel van je gevraagd. Je moet begrijpen hoe ‘de overheid’ functioneert, je bestuurt de belangrijkste klantcontact processen voor de hele organisatie en daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor het motiveren en coachen van je medewerkers. Ga er maar aan staan.

 

Waarom zou je de Praktijkopleiding Teamleider KCC volgen?

Veel teamleiders vervullen hun rol al heel goed is onze ervaring. Toch kunnen hun specifieke KCC kennis en teamleidervaardigheden, die benodigd zijn voor de functie van teamleider in het KCC, nog wel wat versteviging gebruiken. Om daar in te voorzien hebben we specifiek voor teamleiders KCC bij de overheid een praktijkopleiding ingericht van één jaar.

De Praktijkopleiding is als gehele leergang te volgen (KCC kennis en teamleidervaardigheden), maar het is ook mogelijk om je alleen op te geven voor het deel dat gaat over de specifieke KCC kennis. Waar je ook voor kiest, het unieke van het programma is dat het voor 80% bestaat uit praktijkleren én dat je als deelnemer van de andere deelnemers leert.

Voor wie en door wie wordt de Praktijkopleiding verzorgd?

Deelnemers aan de Praktijkopleiding zijn werkzaam in de publieke sector als teamleider of zijn aankomend teamleider in een KCC. De deelnemers worden in de Praktijkopleiding begeleid door ervaren trainers die zelf gewerkt hebben als teamleider en/of manager binnen verschillende KCC’s bij de overheid. Dat zorgt voor veel duidelijke en direct toepasbare praktijkvoorbeelden.

Hoe ziet het programma van de opleiding eruit?

We hebben het programma van de Praktijkopleiding opgedeeld in een Kernmodule en een Aanvullende module:

} Kernmodule (3 trainingsdagen):

‘Besturen en organiseren van het KCC’ met o.a.:

  • Het KCC in de organisatie
  • Producten, processen en kanalen in het KCC
  • Plannen en rapporteren
  • Systemen in het KCC

} Aanvullende module (3 trainingsdagen):

‘Teamleider op het KCC’ met o.a.:

  • De mens achter de teamleider (persoonlijke kwaliteiten en valkuilen)
  • Overtuigen en beïnvloeden
  • Aansturen en coachen van medewerkers

En daarnaast:

  • Stage bij een andere organisatie met opdracht
  • Eindopdracht

} Een wekelijks vragenuur

} Praktijkopdracht voorafgaand aan en ter voorbereiding op elke trainingsdag

 

Wat is de studiebelasting?

Gemiddeld zal de studiebelasting voor de gehele opleiding, door plenaire bijeenkomsten, zelfstudie en overleg, 4 tot 8 uur per week bedragen. Bij afname van alleen de kernmodule ligt dit lager omdat de stage en eindopdracht daar vervallen.

Inschrijven of meer weten?

Wil je je inschrijven voor de volgende groep of heb je vragen? Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek met Niels Venniker via 06-1589 1668 of Trijnie van Westendorp-Lutjeboer via 070 365 1353.