Leernetwerken

Als manager binnen de overheid heb je het grote voordeel dat je ongelimiteerd de kunst kunt afkijken bij je collega’s van andere organisaties. Samen kennis en ervaring uitwisselen om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Geen nieuwe wielen uitvinden als dat niet nodig is. Welkom in het LeerNetwerk!

LeerNetwerk Dienstverlening: Geen nieuwe wielen uitvinden:

Als ambtenaar heeft u een belangrijk voordeel ten opzichte van het bedrijfsleven. U kunt zonder de concurrentie te bederven met elkaar over de inhoud praten en zo veel van elkaar leren.

Waarom zou u het wiel opnieuw uitvinden als uw collega bij een andere gemeente of provincie het allemaal al heeft bedacht?

Doel van het LeerNetwerk is kennis delen en ervaringen uitwisselen tussen managers verantwoordelijk voor dienstverlening en klantcontact. 

Het is een formule die werkt: jaarlijks faciliteren wij vier bijeenkomsten van een halve dag waarin we met elkaar de diepte in gaan op één thema of onderwerp dat speelt in ons vakgebied. Dat kan gaan over nieuwe trends en ontwikkelingen zoals de impact van digitalisering, social media of andere ‘harde’ onderwerpen. Meer ‘zachte’  thema’s zoals leiderschapsontwikkeling en het betrekken en motiveren van medewerkers komen ook ruimschoots aan bod. Ons uitgangspunt is dat de groep met elkaar het thema bepaalt, zodat het altijd aansluit bij uw actualiteit. De groepen zijn niet groter dan 12 tot 15 personen, zodat er voldoende ruimte is voor dialoog en interactie. De moderatie is in handen van ervaren managers die zorgen voor een stevige inhoudelijke inleiding. Dat scheelt u een hoop leeswerk.

Inmiddels zijn er zo’n 80 deelnemers die de kracht van een LeerNetwerk hebben ervaren. Meer weten over uw mogelijkheden om aan te sluiten bij één van onze LeerNetwerken? Lees er hiernaast meer over of neem direct contact met ons op.

In de praktijk

LeerNetwerk KCC en Centrale Overheid
Sinds 2009 zoekt een groep managers verantwoordelijk voor klantcontact en dienstverlening binnen de centrale overheid elkaar op in dit netwerk. Ze bespreken actuele thema’s en wisselen ervaringen uit over bijvoorbeeld de inzet van social media, mogelijkheden om medewerkers optimaal te betrekken, om kosten te besparen of samen vooruit te kijken naar de toekomst van dienstverlening. Vertegenwoordigers van o.a. de Belastingdienst, UWV, Rijkswaterstaat, IND, Ministerie van Defensie, het CIBG, het CJIB en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maken onderdeel uit van het netwerk. Meer weten of een uitnodiging ontvangen om kennis te maken? Neem contact met ons op!

LeerNetwerk KCC en Gemeenten regio Noord
Sinds 2011 ontmoet een groep managers verantwoordelijk voor het KCC en Dienstverlening bij gemeenten in Noord Nederland elkaar regelmatig in dit LeerNetwerk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de impact van samenwerking binnen de gemeente, de toekomst van gemeentelijke dienstverlening of de impact van de decentralisaties op het KCC. Binnen dit LeerNetwerk heeft ook een leer- en uitwisselprogramma voor medewerkers plaatsgevonden. Vaste deelnemers in dit LeerNetwerk zijn onder andere de gemeenten Stadskanaal, Oldambt, Slochteren, Borger-Odoorn, Hoogezand Sappemeer en de Kompanjie. Meer weten of wilt u een uitnodiging ontvangen om een LeerNetwerk bijeenkomst bij te wonen? Neem dan eens contact met ons op!

LeerNetwerk KCC en Dienstverlening Gemeenten regio NoordWest
Sinds 2014 ontmoet een groep managers verantwoordelijk voor het KCC en Dienstverlening bij gemeenten in Noord-West Nederland elkaar regelmatig in dit LeerNetwerk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de toekomst van gemeentelijke dienstverlening of de impact van de decentralisaties op het KCC. Vaste deelnemers in dit LeerNetwerk zijn onder andere de gemeenten Den Helder, Langedijk, Amstelveen, Diemen, Castricum, Hillegom.

LeerNetwerk Teamleiders KCC en Dienstverlening
Sinds 2011 ontmoet een groep teamleiders verantwoordelijk voor het KCC van verschillende overheidsorganisaties elkaar regelmatig in dit LeerNetwerk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden die je als teamleider hebt het maximale uit je team te halen, je invloed binnen de organisatie te vergroten of te zorgen voor meer continuïteit in de operatie.  Vaste deelnemers in dit LeerNetwerk zijn onder andere teamleiders van de Belastingdienst, de IND, het CAK en RVO.  Meer weten of wilt u een uitnodiging ontvangen om een LeerNetwerk bijeenkomst bij te wonen? Neem dan eens contact met ons op.